DE BESTE WENSEN (en spellen) VOOR HET NIEUWE JAAR!

Leestijd: 6 minuten | Geschreven door Karina Zantinge

Een preview van de titels die wij in de eerste maanden van 2021 verwachten.

Alweer het eerste blog van dit nieuwe jaar! We kijken in dit blog terug op een bewogen 2020. Niemand had kunnen voorzien wat een, laten we zeggen, "bijzonder" jaar het zou worden. Gelukkig hebben wij het ongemak voor de spelfanaten in ons land wat kunnen verzachten door een aantal fantastisch leuke nieuwe spellen en uitbreidingen uit te brengen, zoals onder meer Samoa, Paranormale Detectives en Adventure by Book: Jong Talent van Baker Street. Speciaal voor onze trouwe bloglezers hebben we een mooi actiepakket met deze spellen samengesteld.

Ook mochten wij met trots de 'Speelgoed van het Jaar'-winnaars De Zoektocht naar El Dorado, De Crew, L.A.M.A. en Stay Cool uitbrengen.

Uiteraard hopen we dat je in 2021 je vrienden ook weer kunt uitnodigen voor een potje Hellapagos of Dodelijke Dilemma's!

cartoon over novelties

Preview voorjaar 2021

Natuurlijk kijken we ook vooruit naar welke gave spellen wij in het voorjaar van dit jaar allemaal verwachten. Met nieuwe releases als My City en Aqualin, gevolgd door Andor: Jonge Helden en De Kwakzalvers van Kakelenburg: De Alchemisten. In maart komen maar liefst 7 nieuwe spellen uit, en in april en mei hebben we ook een aantal pareltjes die het wachten waard zijn. Een uitgebreide lijst met prachtige titels, die wat ons betreft alvast een kickstart geeft aan een hopelijk mooi 2021.

Januari

Vandaag is My City, het nieuwe competitieve legacy-spel van de bekende auteur Reiner Knizia in de verkoop gegaan. My City gaat over het in een stad zetten van gebouwen door de generaties heen, waarbij de gemeenschap in de vroege pre-industriële stadia begint en zich door de industrialisatie ontwikkelt. Gemakkelijk te leren en leuk voor het hele gezin!

box en spelinhoud van het spel my city

Ontdek de onderwaterwereld en beleef het avontuur in Aqualin, een tactisch legspel, dat ook vanaf vandaag te koop is! Voordat je een duik in het diepe neemt, bepaal je samen met je medespeler wie dieren en wie kleuren verzamelt. Je groep is compleet wanneer deze uit zes dezelfde dieren of kleuren bestaat. Heb jij aan het einde van het spel de grootste groepen samengesteld? Dan is het rif van jou en heb je gewonnen! Aqualin is een strategisch spel voor 2 personen met eenvoudige spelregels.

box van het spel aqualin

Eind januari komt een vereenvoudigde versie van het populaire coöperatieve spel De Legenden van Andor uit, namelijk De Legenden van Andor: Jonge Helden. Net als bij zijn 'grote broer' De Legenden van Andor kruipen spelers in dit coöperatieve bordspel in de rol van tovenaar, boogschutter, krijger en dwerg om Andor van het kwaad te verlossen. Met vereenvoudigde spelregels, kleurrijke illustraties en legenden is Andor nu ook toegankelijk voor jonge(re) avonturiers.

box van de legenden van andor jonge helden

Februari

We verwachten in februari De Kwakzalvers van Kakelenburg: De Alchemisten, alweer de tweede uitbreiding op het populaire bagbuildingsspel. De spelers worden als alchemisten door patiënten met de meest wonderlijke ziektes bezocht. Aan het begin van het spel kiezen ze een patiënt uit die ze gaan behandelen. Iedere patiënt heeft als medicijn een speciale essentie nodig. De spelers bereiden deze in hun alchemistenketel en krijgen daar bijzondere bonussen voor. Met "De Alchemisten" wordt "De Kwakzalvers van Kakelenburg" nog leuker en spannender.

spelinhoud en de box van het spel De Kwakzalvers van Kakelenburg: De Alchemisten

Maart

Wat verwachten wij in maart? Chili Dice. Een pittig dobbelspel, waar jij graag je handen aan wilt branden. Bij dit dobbelspel probeer je met zo min mogelijk worpen zoveel mogelijk punten te scoren.

box van het spel chili dice

Ben jij al een gevorderde speler of wil je wel eens iets meer uitdaging proberen? Dan is Bonfire, dat eveneens in maart verwacht wordt, iets voor jou! Succesauteur Stefan Feld is er met dit bordspel in geslaagd om met relatief eenvoudige spelregels en een beperkt aantal actiemogelijkheden een zeer afwisselend en tactisch spel te creëren.

box van het spel bonfire

Silencio. Een coöperatief, strategisch kaartspel waarbij niet gecommuniceerd mag worden. Met verschillende spelvarianten en moeilijkheidsgradaties voor veel afwisseling. Perfect voor fans van soortgelijke spellen als De Crew en The Mind.

box van het spel silencio

Het kaartspel Wizard, waarin spelers moeten voorspellen hoeveel slagen zij denken te behalen, is een regelrechte klassieker. In maart verschijnt nu ook Wizard: Het dobbelspel, dat een nieuwe dimensie aan hetzelfde principe geeft. Een perfect spel voor spelers die van een licht strategisch spel houden, maar vooral graag een gokje wagen.

box van het spel wizzard

Het nieuwe partyspel 20 Second Showdown kun je ook alvast in je agenda zetten. In dit doldwaze partyspel vol belachelijk hilarische uitdagingen probeer je als team zo snel mogelijk opdrachten te vervullen om ervoor te zorgen dat het andere team “geen zand” meer heeft. Met een speciaal ontworpen, luidruchtige zandloper voor net dat beetje extra spanning.

box van het spel 20 second showdown

Coyote is een eenvoudig en superuitdagend kaartspel voor iedereen die van een beetje bluffen houdt. Schat de waarde van alle kaarten in het spel en breng daar een bod op uit. Aan de andere spelers de keuze, verhogen of uitdagen?!

box van het spel coyote

Als laatste verwachten wij in maart de kinderversie van Keer op Keer, Keer op Keer Kids! Kies je dobbelstenen, kruis de dierenverblijven aan en vul kolommen om waardevolle punten te verdienen in dit eenvoudige en kleurrijke dobbelspel voor kinderen vanaf 5 jaar.

box van het spel keer op keer kids
cartoon over 2021 releases

April

Wat brengt april ons aan nieuw speelplezier? De Crew: Missie Diepzee. In deze opzichzelfstaande nieuwe editie van het bekroonde coöperatieve slagenspel De Crew verkennen jullie de diepzee en worden jullie geconfronteerd met meer dan 30 missies vol spanning en uitdaging!

box van het spel de crew missie diepzee

Spookslot, een spannend ontsnappingsspel, dat zich afspeelt in een zelf in elkaar te zetten 3D-kasteel met bewegende valstrikken en rollende kogels. Spookslot is bij uitstek geschikt voor families met kinderen.

box en spelinhoud van het spel spookslot

In april verschijnt ook Clever tot de 3e macht. In het derde deel van de razend populaire dobbelsensatie Clever rollen we verder waar we gebleven waren. Met dezelfde basisregels maar nieuwe scoremogelijkheden en bonussen staan nieuwe tactische uitdagingen op je te wachten. Nu nog Cleverder dan je gewend bent!

box van he spel clever tot de 3e macht

Mei

Wat kunnen we in mei verwachten? De Magische Markt van Cameloot, een spannend kaartspel waarin de spelers in teams samenwerken, maar net zo makkelijk naar het andere team overlopen. De Magische Markt van Cameloot is een kaartspel met eenvoudige spelregels, maar biedt voldoende tactische mogelijkheden. Daardoor is het spel geschikt voor zowel beginnende als gevorderde spelers.

box van het spel De Magische Markt van Cameloot

Chronicles of Crime 1900, een losstaande editie van het spannende detectivespel Chronicles of Crime. In deze versie kruipen spelers in de huid van journalist Victor Lavel en reizen ze af naar het Parijs van begin 20e eeuw. Er is een misdrijf gepleegd, ben jij kundig genoeg om als eerste de dader te vinden?

box van het spel Chronicles of Crime: 1900

Verder verwachten wij in mei EXIT: Het Betoverde Bos, een nieuwe variant in de populaire coöperatieve escape room-spellenreeks. In EXIT: Het Betoverde Bos moet je in een zo kort mogelijk tijd gezamenlijk alle raadsels oplossen om uit het betoverde bos te ontsnappen. Het uitdagende coöperatieve escape room-spel voor alle fervente puzzelaars en escape room-liefhebbers.

box van het spel EXIT - Het Betoverde Bos

Om de releases in mei spetterend af te sluiten, verschijnt ook de Jubileumversie van de bestseller Carcassonne. De verpakking krijgt een prachtig, compleet nieuw ontwerp en wordt volledig taalvrij. Carcassonne: Jubileumversie is een fantastisch collectors item voor de echte Carcassonne-fans en –verzamelaars, maar natuurlijk ook een prima manier om nieuwe spelers met een bijzonder vormgegeven exemplaar te verrassen.

Op deze afbeelding zie je een cartoon van blog auteur Katrina Zantinge

Over de schrijver

Karina, een casual gamer die het leven niet al te serieus neemt, maar wel alles eruit wil halen wat erin zit! Creativiteit heeft vrijheid nodig om te bestaan. Door het innerlijke kind te omarmen weet zij spelenderwijs haar volwassen leven te verrijken, en dat hoopt zij onze lezers ook mee te geven. Russisch van origine en afgestudeerd in Bedrijfskunde, is zij sinds kort het nieuwste lid van de 999-familie