Stand Alones

Het Carcassonne-basisspel biedt oneindig veel mogelijkheden om mee te variëren. Maar misschien zorgen al die uitbreidingen er inmiddels voor dat je door de bomen het bos niet meer ziet. De losstaande Carcassonne-spellen bieden de oplossing. Met deze zelfstandige spellen verlaten we het Zuid-Franse landschap en trekken we rond de wereld. De nieuwe bestemmingen brengen nieuwe spelbelevingen met zich mee.

Deze spellen kennen hetzelfde, bekende principe: leg de tegels één voor één aan het speelveld en zorg dat je je meeples strategisch zet. Maar de vernieuwde ontwerpen en aangepaste spelregels van deze losstaande edities maken deze spellen anders. Vertrouwd, maar toch verfrissend!

Logo Carcassonne Safari

Carcassonne Safari

Vul je veldfles en hang de verrekijker maar om je nek, want we gaan op Safari.

Een tropische hitte hangt boven Afrika. We begeven ons naar de steppe, waar iedereen naar de geliefde grote Afrikaanse dieren zoekt. Apen slingeren door de bomen en daaronder rusten leeuwen in de schaduw terwijl de grond trilt van de kuddes olifanten die langslopen. Het is druk bij de poel. Veel verschillende dieren zoeken verkoeling bij deze drinkplaats. De perfecte plek dus om op de loer te liggen en de mooiste beesten te zien.

In Carcassonne Safari ontdek je met elke landtegel een nieuw stukje savanne, bosjes, dierenpaden en apenbroodbomen. Zet jouw meeples op die plekken waar je zoveel mogelijk verschillende dieren te zien krijgt. Een grote verscheidenheid aan dieren zorgt namelijk voor meer punten. En zie je nou niet die dieren die je zoekt? Met de poelfiches creëer je drinkplaatsen en vergroot je de kans op het zien van zoveel mogelijk wild.

Carcassonee Safari
Speelsituatie Safari

aantal spelersVanaf 8 jaar

leeftijd vanaf2 - 5 spelers

speelduur+/- 35 min.

  • Carcassonne in een tropisch jasje.
  • Nieuwe spelregels, nieuwe uitdaging.
  • Geen basisspel of uitbreidingen vereist.

28,99

Logo Carcassonne Amazone

Carcassonne Amazone

Neem voor de zekerheid maar een extra flesje muggenspray mee.

We wagen ons in het Zuid-Amerikaanse regenwoud. Kaaimannen drijven in de rivier, scholen piranha’s laten het water kolken. Aan de oevers fladderen papegaaien, toekans en reusachtige vlinders. Op het eerste gezicht lijkt alles rustig, niets aan de hand. Maar die rust is slechts schijn, je bent namelijk niet alleen. Iedereen wil de jungle als eerste onderzoeken, zijn kampementen op de beste plekken opslaan en de Amazone zo snel mogelijk afvaren. Zoals Guns ’n Roses al zong: Welcome to the Jungle!

Met Carcassonne Amazone varen jullie langzaam de Amazonerivier af, steeds dieper het oerwoud in. Hierbij verken je niet alleen de grote rivier, maar ook de zijstroompjes en het bos zelf. Je zet meeples op de zijrivieren of in de dorpen die in het gebladerte verscholen liggen. Sla je kampement op aan de oever van de rivier om zo veel mogelijk dieren te spotten die zichin het woud verstoppen. Blijf alleen niet te lang door de jungle dwalen en peddel verder om de rivier en het leven daar te verkennen. Hoe sneller je vaart, hoe meer kaaimannen en piranha’s je ziet. En ook dat levert punten op.

Carcassonee Amazone
Speelsituatie Amazone

aantal spelersVanaf 8 jaar

leeftijd vanaf2 - 5 spelers

speelduur+/- 35 min.

  • Meeplebotenrace!
  • Volg de rivier en ontdek de jungle.
  • Geen basisspel of uitbreidingen vereist.

27,99