Nieuwste spellen voor dit najaar

15 minuten

De zomer zit erop en het najaar staat ons op te wachten. De beurzen gaan weer van start en dat is het ideale moment om weer enkele nieuwe spellen op de markt te brengen. We laten jullie graag kennismaken met de spellen die jullie dit najaar bij 999 Games kunnen verwachten.

Welke spellen wil jij dit najaar zeker in je verzameling?

Nunatak

Nu de dagen weer natter en kouder worden en we met z’n allen gezellig binnen zitten, is het ook het ideale moment om een ijstempel te gaan bouwen, toch? En dat is exact wat we gaan doen in Nunatak. We trekken naar de winterse sneeuwlandschappen van Antarctica en dompelen ons onder in de wereld van de overblijfselen van reusachtige ijstempels, Nunataks.

Plaats ijsblokken, kies de juiste kaart en scoor de meeste punten in dit prachtige, tactische maar vooral erg mooie spel.

Nunatak is een leuk set-collection spel waarbij je de juiste kaartjes moet verzamelen, maar ook strategische keuzes moet maken. Wanneer je aan de beurt bent en een kaartje mag kiezen, dan bepaalt de gekozen kaart waar je je ijsblok zal neerleggen. Bovendien scoor je met elke soort kaart ook nog eens punten. Dat doen ze elk op hun eigen manier.

Scoor behalve met de kaarten ook nog bonussen voor het volledig maken van rijen en kolommen en extra punten voor het voltooien van een vierkant en het bouwen van een nieuw niveau.

Nunatak is een erg leuk familiespel, dat er niet alleen mooi uitziet omdat het speelbord de lucht in gaat dankzij de blokjes, maar ook nog eens voldoende uitdaging biedt voor de doorgewinterde spelers. De keuze van de kaartjes en het strategisch plaatsen van de ijsblokken bepaalt of jij het spel zal winnen of verliezen.

999games-image

Intarsia

In Intarsia trekken we naar het Café de Paris voor enkele ontspannende momenten en om eventjes op adem te komen na het bezichtigen van de stad. Maar het Café de Paris is toe aan een renovatie en jij bent als speler gevraagd om een nieuwe, prachtige parketvloer te ontwerpen. En hoe kan je dat beter dan aan de hand van stijlvolle intarsia’s?

Aan het begin van het spel krijgt iedereen een verschillend setje kaarten om zo zijn intarsia’s te kunnen bouwen. Wil je een eerste laag van de kleurrijke vloer bouwen, dan geef je één kaart af van de juiste kleur, bij niveau 2 worden dat 2 kaarten, enzovoort, tot niveau 4 waar je een tafel zal bouwen in je café.

Door steeds verder te bouwen, mag je ook telkens weer nieuwe kaartjes nemen. Bouw je een niveau 2, dan mag je 1 kaartje van een andere kleur op hand nemen. Je neemt telkens 1 kaartje minder dan het niveau dat je net hebt gebouwd. Hoe meer je bouwt, hoe meer punten je scoort. Maar vergeet de bonusvoorwaarden niet 😉!

Dit prachtige familiespel is geschikt voor spelers vanaf 10 jaar. Het ziet er niet alleen mooi uit door, het bevat ook vernieuwende spelelementen. De extra opdrachten zorgen voor nog meer interactie tussen de spelers en zo barst een heuse concurrentiestrijd los om de mooiste intarsia’s te bouwen. De prachtige houten spelelementen zorgen voor een extra beleving op je speeltafel.

999games-image

Pick a Pen: Hackers

Voor de fans van de Pick a Pen-reeks hebben we goed nieuws. 999 Games heeft een nieuwe variant van dit leuke spel die nog uitdagender is dan zijn voorgangers. Maak je klaar om opnieuw met de potloden te rollen en de juiste keuzes te maken. Dol op sudoku’s of een cijferpuzzel, dan is Pick a Pen: Hackers echt iets voor jou!

Wanneer je als actieve speler aan de beurt bent, rol je de potloden op tafel en kies je één van deze potloden. Welk potlood je kiest, hangt af van de kleuren en getallen die je nodig zal hebben.

In Pick a Pen: Hackers is het de bedoeling om zo veel mogelijk punten te scoren. Dit doe je door je raster zo in te vullen dat je geen enkel dezelfde cijfer in dezelfde kolom of rij hebt, maar ook geen enkele keer dezelfde kleur. Moet je toch een getal of kleur invullen dat al in een kolom of rij staat, dan moet je deze schrappen en verlies je punten.

De speler die op het einde van het spel de juiste keuzes heeft gemaakt, scoort uiteindelijk de meeste punten en wint.

Pick a Pen: Hackers is de vierde Pick a Pen in de reeks en is de opvolger van Tuinen, Riffen en Crypten. Ook dit keer zorgt het spel voor de nodige uitdaging en heeft het uitdagingen in drie verschillende niveaus waardoor het toch elke keer weer een beetje moeilijker wordt.

999games-image

Random Talents

Klaar voor een doldwaze strijd met je vrienden of familie? Maak je dan klaar voor Random Talents. In dit nieuwe partyspel daag je elkaar uit met de leukste opdrachten die je moet uitvoeren, alleen, maar misschien ook wel met je hele team.

Ben jij die alleskunner, voor wie geen opdracht te moeilijk of te uitdagend is? Iedereen kan deze opdrachten uitvoeren, alleen ben jij misschien wel iets beter dan je tegenstanders.

Om dit spel te spelen moet je minstens met 3 personen of groepen zijn. Dat maakt het spel leuker en uitdagender. 2 groepen of individuen nemen het elke keer tegen elkaar op en de derde persoon wordt de scheidsrechter in dit duel. De derde persoon neemt een opdrachtenkaart van de stapel en leest deze luidop voor aan de overige teams.

De opdracht zal vermelden met hoeveel spelers je de opdracht moet uitvoeren en hoeveel tijd je hebt om de opdracht uit te voeren. De derde speler beslist uiteindelijk of de opdracht door een van de teams correct is uitgevoerd.

Kan jij langer dan de tegenstander een tol op je neus laten draaien, kan jij een zandloper omvergooien met slechts één kaart of kan jij een door de scheidsrechter gekozen woorden schrijven met een potlood in je mond? Ga de uitdaging aan en loods jouw team naar de overwinning.

De opdrachten in dit spel zijn heel uiteenlopend en zorgen voor knotsgekke situaties. Soms heb je de dobbelstenen nodig, soms de lintmeter. Maar wie slaagt erin om de meeste duels te winnen en zich tot winnende team van Random Talents te kronen?

Er zijn al heel wat leuke partyspellen op de markt, maar er zijn er maar weinigen zo uniek als deze. In de doos ontdek je onder andere een lintmeter, een tol, dobbelstenen en nog enkele leuke voorwerpen waarmee je de opdrachten moet uitvoeren. Wie van jouw vriendengroep of familie heeft het meeste ‘Random Talents’?

999games-image

Clever Deluxe

De fans van Clever mogen zich alvast in de handen wrijven want 999 Games komt met een prachtige deluxe versie van dit populaire dobbelspel. Clever is door de jaren heen een topper geworden onder de dobbelspelletjes en dus kon een deluxe versie niet achterblijven. Ideaal voor wie Clever nog niet heeft of voor de echte verzamelaar.

We hoeven Clever niet meer aan je voor te stellen. Dit is ondertussen een echte klassieker geworden onder de bordspelliefhebbers. En dan mag deze Clever: Deluxe natuurlijk niet ontbreken.

Gooi met de dobbelstenen, kruis het juiste cijfer of combinatie aan, vul het correcte cijfer in en scoor zo verschillende bonussen die je nog veel meer zullen opleveren.

Ben je fan van Clever of heb je Clever nog niet in je collectie, dan is deze Deluxe versie ongetwijfeld iets voor jou. Het spel zit in een prachtige deluxe doos met daarin een handig dobbelbakje die je kan gebruiken tijdens het spel. De speelbordjes zijn herbruikbaar en deze versie brengt ook een nog niet eerder uitgebrachte scorevariant met zich mee. Bovendien is dit spel uitermate geschikt om cadeau te geven aan een vriend of je familie. Wedden dat je hiermee sowieso zal scoren?

Deze prachtige deluxe versie van het populaire spel bezorgt je nog meer spelplezier en nog meer uitdaging. Of je nu fan ben of nog niet, deze moet je gewoon in huis hebben!

999games-image

Keer op Keer Deluxe

Keer op Keer heeft nog weinig introductie nodig. Elke spelletjesliefhebber is wel vertrouwd met dit fantastische dobbelspel en heeft het waarschijnlijk in zijn spellenverzameling liggen. Voor de echte fans of ook de nieuwe fans van ‘Keer op Keer’ is er nu ook een deluxe versie uitgebracht.

Wat kan je van deze deluxe-versie verwachten? Eerst en vooral krijg je een prachtige doos waarin je spel zit opgeborgen. In de doos zit ook een dobbelbakje dat je tijdens het spel kan gebruiken om te rollen. In deze deluxe versie is ook gedacht aan een coöperatieve variant die voor nog meer spelplezier zorgt. De bordjes zijn netjes afgewerkt en herbruikbaar en goed voor keer op keer spelplezier.

In de coöperatieve variant blijft het principe van Keer op Keer onveranderd, maar jullie gaan samenwerken om een van de doelstellingen te behalen. Kies je ervoor om met z’n allen drie kleuren volledig te hebben afgestreept, gaan jullie voor de opdracht met de sterretjes of kiezen jullie toch nog iets anders.

Heb je zin in een kort spelletje, wat snel is uitgelegd en zorgt voor heel wat spelplezier, dan is ‘Keer op Keer’ ongetwijfeld iets voor jou. Maar pas op, want het blijft waarschijnlijk niet bij één spelletje!

Met de feestdagen in het vooruitzicht, is Keer op Keer: Deluxe een ideaal geschenk om te geven of om op je verlanglijstje te plaatsen. Wedden dat je keer op keer zal scoren wanneer je het je vrienden of familie cadeau doet?

999games-image

Catan: Nieuwe Energie

999 Games heeft een nieuwe editie van een van de populairste spellen, namelijk Catan. Sinds de ontdekking van Catan is er heel veel gebeurd. Kleine dorpen zijn grote researchsteden geworden en daardoor heeft Catan meer energie nodig. En dat is wat jullie gaan proberen voorzien in deze gloednieuwe stand-alone versie.

Wanneer je het spel start, is het meteen duidelijk dat energiecentrales bouwen heel eenvoudig is. Maar blijft dat ook zo tijdens het hele spel? Is het naarmate het spel vordert misschien toch niet beter om over te schakelen naar regenereerbare energie?

Wanneer je aan de beurt bent mag je een aantal gebeurtenisfiches trekken. Hoeveel, dat hangt allemaal af van hoever je staat op het vervuilingsspoor. In je beurt kunnen er verschillende gebeurtenissen geactiveerd worden. Die gebeurtenissen hebben allemaal gevolgen voor het spel. Nadien is het tijd om je opbrengsten te ontvangen of misschien wel de milieu-inspecteur te verplaatsen. De milieu-inspecteur kan je vergelijken met de struikrover. Heb je een 7 gegooid, dan mag je hem verplaatsen. Zoniet, dan mag je je opbrengsten nemen.

Wanneer je deze zaken hebt afgehandeld, kan je beginnen handelen, bouwen of kopen. Hierbij mag je handelen met de voorraad, maar ook met de andere spelers.

Het spel eindigt wanneer een speler 10 punten heeft gescoord. Die punten scoor je door dorpen en researchsteden te bouwen, maar ook door als eerste 3 milieubeschermingskaarten te verzamelen tijdens het spel. Ook de langste handelsroute levert je punten op.

Deze nieuwe editie van Catan brengt de spelers van de industriële revolutie recht naar de hedendaagse energieomslag. Het grote principe van Catan blijft hetzelfde, maar deze uitbreiding zorgt ook dit keer voor een nieuwe twist met milieu als thema. Een absolute must-have voor de Catan-liefhebber of verzamelaar.

Bestel je Catan: Nieuwe Energie via onze webshop, dan ontvang bij aankoop een gratis mini-uitbreiding!

999games-image

3 Chapters

Tijd om een kijkje te nemen in het prachtige sprookjesboek dat wel 3 heel bijzondere hoofdstukken heeft. Maak zelf een onderdeel uit van het verhaal en kies in het eerste hoofdstuk, Chapter I welke sprookjesfiguren mogen meespelen in jouw verhaal.

Je stelt je gekozen sprookjesfiguren op de proef en daagt hen uit in een spannend slagenspel en dat allemaal tijdens Chapter II. Zo kan je in het derde hoofdstuk, Chapter III, punten verzamelen om je verhaal tot een goed einde te brengen.

De verschillende sprookjesfiguren hebben elk een naam, een waarde, kenmerk en vaardigheid. De waarden gaan van 1 tot 50.

Wanneer je gaat spelen krijgt elke speler 8 gedekte sprookjesfiguren. Tijdens Chapter I ga je kiezen met welke kaart je gaat spelen. Je kiest er 1 en geeft de andere kaarten door aan de speler links van je. Nadat je 7 kaarten hebt gekozen, neem je de kaarten op hand. De laatste kaart leg je gedekt af.

Daarna is het tijd voor hoofdstuk 2 en start het slagenspel met je gekozen sprookjesfiguren. De startspeler speelt een kaart en nadien spelen ook de andere spelers een gekozen kaart. Wanneer alle kaarten zijn gespeeld, wordt er gekeken wie de hoogste kaart heeft gespeeld en die krijgt 1 ster (2 punten). Nadien kijk je naar de vaardigheden van elk sprookjesfiguur. Voldoe je aan de voorwaarde, dan krijg je het aantal afgebeelde puntenstenen.

Je gespeelde kaart leg je tenslotte voor je neer en je begint een nieuwe ronde. Wanneer de 7 kaarten zijn gespeeld, worden de punten geteld. Je activeert de vaardigheden van je gekozen kaarten in een volgorde naar keuze en verzamelt zo puntenstenen. Elke soort puntensteen is een aantal punten waard. Wie op het einde van het spel de meeste punten heeft weten te verzamelen, schrijft een sprookjesverhaal met een happy end.

3 Chapters is een uniek slagenspel, geschikt voor de hele familie en heeft leuke kaartjes met bijzondere sprookjesfiguren op. Voor wie houdt van een slagenspel met een twist is dit ongetwijfeld eentje voor in de verzameling. Het is snel uitgelegd, snel gespeeld en zorgt voor heel wat speelplezier, want geen enkel spelletje is hetzelfde.

999games-image

De Zoektocht naar El Dorado: De Gouden Tempels

Voor wie maar niet genoeg kan krijgen van De Zoektocht naar El Dorado komt 999 Games nu met een opzichzelfstaande nieuwe versie van het populaire spel: El Dorado: De Gouden Tempels.

Als spelers hebben jullie net El Dorado ontdekt, ook wel bekend als de legendarische stad van goud. Dit keer kruipen jullie in de huid van moedige expeditieleiders en probeer je jouw team door El Dorado te leiden.

Bij de start van het spel krijgt elke speler dezelfde 8 startkaarten en heeft iedereen hetzelfde doel: de 3 tempeltegels bezoeken en zo 3 edelstenen verzamelen. Net zoals in El Dorado, begin je altijd met 4 kaarten aan het begin van je beurt.

Naarmate het spel vordert, breidt elke speler zijn deck uit door het aankopen van nieuwe kaartjes tijdens zijn beurt.

In je beurt speel je 1 tot 4 kaartjes om je zo over het speelbord te verplaatsen en de tempels te bezoeken. Het verplaatsen gebeurt net zoals in het gewone spel. Elk veld toont de voorwaarde waaraan je moet voldoen om er naartoe te mogen gaan.

Er zijn ook speciale velden waarbij je kaarten moet afgeven of velden waar je een hindernis tegenkomt. Soms moet je fakkels afgeven, 1 Eldo ( 1 munt) en andere blokkades leveren misschien wel beloningen op.

Klinkt eenvoudig, denk je? Probeer dan maar eens de wachters op het speelveld te ontwijken. Eindig je toch op een veld naast een wachter, dan kan dit gevolgen hebben voor je spel.

Tijdens je tocht mag je je doel niet uit het oog verliezen en dat is het bezoeken van de tempels. Bereik je een tempelveld, dan mag je 1 edelsteen van het veld nemen. Heb je er als eerste 3 weten te verzamelen, dan is het spel afgelopen.

Wie houdt van De Zoektocht naar El Dorado zal deze nieuwe variant zeker kunnen smaken. Het idee van El Dorado blijft hetzelfde, maar enkele unieke twisten zorgen ervoor dat het een heel nieuwe spelervaring wordt. Er zijn verschillende routes mogelijk als basisopstelling waardoor het spel ook weer elke keer een beetje anders wordt. En krijg je maar niet genoeg van deze variant, dan kan je hem ook combineren met De Zoektocht naar El Dorado. Zo krijg je nog meer El Dorado-plezier!

999games-image

Cities

In Cities word je aangesteld door het stadsbestuur om een nieuwe wijk te bouwen. Die wijk moet voorzien zijn van voldoende woongelegenheid, kantoorgebouwen, parken en water. Alleen door een goede combinatie van dit alles, kan je het spel winnen.

In je beurt mag je om beurt 4 acties kiezen. Je kan kiezen tussen het bouwen van gebouwen, het nemen van een verfraaiingstegel, je kan ook je wijk uitbreiden door een extra tegel aan te bouwen of je neemt een scorekaart voor extra punten.

Bovenaan het speelbord plaats je nog een prestatiebord. Daarop staan opdrachten die door iedereen behaald kunnen worden. Degene die de opdracht het eerst behaalt, scoort de hoogste punten.

De persoonlijke scorekaarten bevatten opdrachten met betrekking tot je gebouwen en je gras -of watergebieden.

Tijdens dit spel is het belangrijk om de juiste keuzes te maken, die voor jou de meeste punten zullen opleveren. Heb je de juiste en meest verstandige keuzes gemaakt, dan win jij het spel.

Cities is een leuk spel voor de ganse familie en ziet er ook ongelooflijk leuk en mooi uit. Het speelbord is erg kleurrijk, net zoals de huizen en kantoren die je zal bouwen. Het spel is snel klaargelegd op tafel en ook nog eens vlot uitgelegd aan je medespelers. Kortom het ideale spel voor een gezellige spelavond.

Bestel je nu Cities via onze website, dan krijg je er tijdelijk een gratis promo bij. Deze promo bevat 2 prestatiebordjes (Amsterdam en Antwerpen) waardoor het spel nog meer uitdaging biedt.

999games-image

What The Fog?!

Al vaak boos geweest op de weermannen en -vrouwen omdat ze nog maar eens het verkeerde weer hebben voorspeld? Ben je ervan overtuigd dat je het zelf beter kan? Dan mag je dat bewijzen in ‘What The Fog?!’.

Het leuke aan dit spel is dat je het weer helemaal zelf kan manipuleren zodat jij gelijk zal krijgen en de meeste punten zal scoren.

Tijdens het spel neem je één voor één een weerfiche en plaats je die met de zichtbare kant op één van de beschikbare dagtableaus op de eerste vrije plaats. Je hebt steeds de keuze uit 3 verschillende fiches en eenmaal gekozen, mag je niet meer veranderen.

Als er een dagtableau vol ligt, dan vindt er een tussentijdse voorspelling plaats. Je probeert dan als speler in te schatten op hoeveel dagen je op het einde van de ronde het meeste invloed op het weer zal hebben.

Iedere tussentijdse voorspelling mag je je houten pijl 1 stapje vooruit plaatsen op de barometer. Je mag er ook voor kiezen om te passen en bij je huidige voorspelling te blijven.

Heeft iedereen een voorspelling gedaan, dan is de eerstvolgende speler terug aan de beurt en worden er weer fiches gelegd. Dit gaat zo door tot alle dagtableaus gevuld zijn. Daarna noteren de spelers hun voorspellingen op hun persoonlijk scoreblad en wordt de barometer gereset

Nadien wordt per dagtableau gekeken welke speler het meeste invloed heeft gehad. Degene die het meeste invloed heeft gehad, gaat 1 plaats vooruit op de barometer. Als alle dagen zijn afgehandeld, worden er punten geteld.

Degene die op het einde van het spel de meeste punten heeft gescoord, wint natuurlijk What The Fog. Hij of zij mag zichzelf tot de beste weervoorspeller van de avond/dag benoemen.

Het weer is een onderwerp dat ons allemaal aangaat en waar we dagelijks mee bezig zijn. Je wil niks liever dan dat het weer overeenkomt met de voorspelling, maar tijdens dit spel ondervind je zelf, dat je daar helaas niet altijd evenveel invloed op hebt.

What The Fog?! is een leuk familiespel dat snel op tafel is gelegd en zorgt voor heel wat spelplezier. Of het nu met je vrienden of familie is, iedereen wil de beste weervoorspeller van de tafel worden.

999games-image